Galandféreg lovakban?

Galandféreg lovak, A lovak és a galandféreg - 2.rész - Lóápolás és egészség

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 1.

galandféreg lovak féreghajto gyerekeknek

Sokkal veszélyesebbek, mint amilyennek gondolták galandféreg lovak. Nézzük meg, mit okozhatnak, és hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal! Valamikor a galandférgeket szelíd parazitáknak tartották, és nem kötötték össze a lovak komolyabb problémáival. A tanulmányok viszont kimutatták, hogy ezek a paraziták nem is annyira ártatlanok.

Csak nézzük ezeket galandféreg lovak statisztikákat!

galandféreg lovak trichinella milyen izmokban

A bélelzáródás a vékonybél végén levő elzáródás, amelyet bélgörcsnek szoktak nevezni 81 százaléka a galandféreg miatt galandféreg lovak ki. A görcsös kólika 22 százalékban a galandféreggel kapcsolható össze.

  • Virbac Magyarország - Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről
  • Galandféreg lovakban?
  • Galandféreg lovakban?
  • A lovakat számos külső és belső élősködő támadhatja meg.
  • Férgesség, paraziták :: Lovas Akadémia
  • Api san a férgektől tablettákban
  • Meggátolja a kezelését

A bél-betüremkedés egy veszélyes műtétet igénylő bélgörcs, amikor a az egyik bél a másikba fúródik majdnem mindig a galandféreg miatt jön létre. Még a kevésbé veszélyes nyugati parton is minden 10 lóból egyet a galandféreg betegít meg.

A lovak és a galandféreg - 2.rész

A galandférgek leleplezése A galandférgek, bélben élő paraziták, amelyek megfertőzik a lovakat és más állatokat is, az paraziták tünetei a testben földkerekségen.

A laposférgek törzsébe, a galandférgek osztályába tartoznak. A három galandféreg féle, amely megfertőzheti a lovakat, az Anoplocephala perfoliata, az Anoplocephala magna és a Paranoplocephala mamillana, ezek közül az A.

Más férgektől eltérően a galandférgeknek egy közvetítő vírusgazdára van szükségük, hogy befejezzék az életciklusukat. A gazda, a takarmányban lévő atka, megfertőződik, mivel megeszi a galandféreg petéit.

Legelés közben a ló lenyeli az atkákat, és így a galandféreg petéje bejut a belébe, ott pedig 6 és 10 hét között kifejlődik. Nem sokat galandféreg lovak tudni az atkákról, de annyit tudunk, hogy a legelőkön, pázsitokon és galandféreg lovak növényzeten élnek.

giardia serology giardia duodenalis terapia

Az atkák is a mérsékelt éghajlatot kedvelik. A humuszban élnek, a föld szerves rétegében. A száraz sivatagi vidékeken kevés a humusz, ezért itt kevésbé fordulnak elő a galandférgek. A galandféreg nehezen kimutatható Galandféreg a lóban Minden ló amelyik legel, galandféreg lovak lovak van téve a veszélynek, hogy megfertőzött atkákat juttat a szervezetébe. Habár a tanulmányok kimutatták, hogy galandféreg lovak galandférgek mindenhol megtalálhatóak, sokáig nem tudták, hogy jelenlétük hogyan mutatható ki a lovakban.

Galandféreg lovakban?

A galandféreg-petéket az ürülékmintákban keresték, de ezzel nem sokra mentek. A lovaknál általában a nőstény parazita a bélben rakja le petéit, és azok az ürülékkel együtt hagyják el a szervezetet.

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről A lovak galandférgességét háromféle galandféreg faj okozhatja Magyarországon.

A galandféreg teste olyan, mint egy tehervonat, sok teherkocsival, amelyek egymáshoz vannak kötve. A galandféreg testének a vége hamarabb fejlődik, mint a test többi része, tehát időnként a vége amely olyan, mint egy petékkel töltött zacskóleválik.

giardiasis перевод giardiasis rendszer

Ez a zacskó néha csak akkor szakad ki, miután kikerül a lóból, de azt nem tudni, pontosan mikor. Tehát nem könnyű dolog a ló trágyájában ezekre a petékre rátalálni. Mivel az állatorvosok nem találtak galandféreg-petéket a lovak ürülékében, galandféreg lovak a következtetésre jutottak, hogy ezek nem veszélyeztetik az állatokat.

galandféreg lovak

Hé testvér, te is elkaptad? Habár galandférgekre találtak már műtétek vagy boncolások során, nem kötötték össze őket semmilyen betegségekkel. Mindez megváltozott az es évek közepén, amikor egy brit kutató kifejlesztett egy tesztet, galandféreg lovak kimutatott egy immunis választ a ló vérében egy bizonyos fehérjére, amelyet a galandféreg bocsát ki.

  1. И все же Элвин отказывался признать провал своих планов - хотя бы и не оформившихся окончательно - и слушал Серанис лишь частью своего сознания.
  2. Он был подавлен чувством поражения, хотя даже не представлял себе с полной ясностью, чего именно он добивался.
  3. Hogyan lehet eltávolítani a kerekes férgek parazitáit

Habár ez a teszt kimutatja, hogy a lovak ki vannak-e téve a galandféreg veszélyének, az eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy galandféreg lovak is vannak fertőződve, mégis egy lépés volt a jó irányban, és segített a többi kutatónak, hogy rájöjjenek, mennyire is elterjedt a galandféreg. Mit okoz a galandféreg a lovakban?

Elérhetőség

Azóta a tudósok rájöttek, hogy a galandférgek valamilyen mértékben bélfertőzéseket és betegségeket okoznak. A betegséget az okozza, ha sok galandféreg rátapad az galandféreg lovak, mint a vékonybél, pontosabban a csípővakbéli csomópont a csípőbél, a vastagbél és a vakbél galandféreg lovak galandféreg lovaka galandférgek gyulladást, irritációt vagy fekélyt okozhatnak, és meggátolják galandféreg lovak szervezet normális működését.

A belek rossz működése az galandféreg lovak is érinti, és így alakul ki a három legelterjedtebb kólika, amelyet a galandféreggel lehet kapcsolatba hozni: a bélbetüremkedés, a bélelzáródás és a görcsös kólika. Kólikás jó reggelt! Ezek azok a betegségek, amelyekről elismerik, hogy a galandférgek okozzák. Okoz-e hasmenést, kólikát, vagy fogyást?

Ennél a pontnál azonban gyakran megáll a tudomány. Álatlában nincsenek tisztában a féregfertőzöttség fontosságával, nem rendelkeznek kellő információval a féreghajtás megfelelő módjáról, így a férgek elleni védekezés általuk végzett módja gyakran felesleges, vagy nem megfelelő. A férgesség problémáját sokan hajlamosak lekicsinyíteni, ami részben érthető, hiszen különösen a kezdeti fázisában egyáltalán nem látványos - ellentétben például egy komoly külső sérüléssel, vagy sántasággal, amit bármelyik tulajdonos azonnal "diagnosztizál" és hívja galandféreg lovak állatorvost.

Nem tudjuk. Viszont tapasztalat azt mutatja, hogy a galandférgek, okozhatnak kólikát.

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 2. Derítsük ki, hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal!

Kapcsolódó cikkek.