A giardiasis tünetei és kezelése

Giardia gyorsteszt

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására.

Termék részletek

Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak. Giardia gyorsteszt vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a veszélyeztetettek körében, mint pl. Jellemző tünetei a hányás, naponta 3 — giardia gyorsteszt alkalommal jelentkező hasmenés, magas láz és gyomorpanaszok. Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be giardia gyorsteszt mennyiségben a szervezetbe, ahol a bélben telepszik meg.

Giardia teszt

Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell venni, különösen a csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat giardia gyorsteszt. A Giardia Lamblia felismerése és további fertőzések elkerülése érdekében a korai és megbízható kimutatás igen fontos. A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik.

giardia gyorsteszt

Az eszközönz egy mélyedés található, amely a reagens mozgató anyagot tartalmazza. A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel.

Giardíase: Giardia lamblia + DICAS PARA SUA PROVA PRÁTICA - Parte 1 - PARASITOLOGIA #8

Amennyiben a beteg székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban lévő folyadékban, majd a kromatográfiai giardia gyorsteszt egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez a tesztzónában T. Így, egy vonal megjelenése a T zónában pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia giardia gyorsteszt.

Ellenkező esetben ez a vonal nem jelenik meg. Amennyiben nem látható vonal a tesztcsík T giardia gyorsteszt, az eredmény negatív.

Diéta hasmenés idejére A fertőzés kiváltó oka a Giardia lamblia újabb nevén Giardia giardia gyorsteszt nevű egysejtű, amely jellemzően giardia gyorsteszt vagy szennyezett élelmiszer közvetítésével jut be az emberi szervezetbe. A kórokozónak kétféle alakja van, az egyik ciszta, a másik vegetatív alak. Az előbbi ellenálló, a széklettel ürül, onnan kerül be a vizekbe. Terjed emberről emberre is, szexuális együttlét során is átadható. Maga a kórokozó a vékonybél felső szakaszán tapad meg, ott megtelepszik, majd a tápanyagokat elszívja a fertőzött elől.

Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában C színes vonal jelenik meg. A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, és a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e.

protozoa helminták és ektoparaziták

Fagyasztani nem szabad. A terméket a csomagoláson feltűntetett lejárati ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten giardia gyorsteszt tartani. Használat előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót. A teszt kizárólag In Vitro diagnosztikai célra készült. A tesztet soha ne fagyassza le.

szivféreg kezeles ara recovery from giardia

Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, használat előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre. A tesztet a lejárati időn túl nem szabad felhasználni. Giardia gyorsteszt vigyázzon a minta mennyiségére. Csak csepp mintát szabad használni.

Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni. Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni.

TESZT GIARDIA LAMBLIA (BÉL-PARAZITA)

A teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad enni, inni és dohányozni. Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse le. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben. Tudni kell, hogy a giardia gyorsteszt eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az utasításokat. A teszt eljárás megkezdését követően minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül.

  1. Férgek a kacsa kezelésében
  2. Giardiasis tünetei és kezelése - HáziPatika
  3. Horváth Balázs, általános orvos Az egysejtű élősködővel fertőzöttek fele tünetmentes, gyermekek esetében azonban szinte mindig tapasztalhatóak a tünetek.
  4. Giardia-fertőzés (giardiasis)
  5. A leghatékonyabb parazitaellenes

Tépje fel a giardia gyorsteszt alumínium csomagolását a rajz szerint. Végezze el a mintavételt. Rázza fel alaposan a mintavételi tartályt. Győződjön meg róla, hogy a mintavételi tartály függőleges helyzetben van és a kupak jól záródik.

giardia gyorsteszt gyermekgyógyászat kezelése

Óvatosan törje le a műanyag kupak végét. Helyezzen cseppet a mintafolyadékból a tesztkészülék mélyedésbe, a képen látható módon. Helyezze vissza a tesztpálcikát a tartályba és zárja jól le.

Giardiasis tünetei és kezelése

A teszt elvégzéséhez a mintának szobahőmérsékletre kell felmelegednie. A tesztet meg kell ismételni.

A Laboquick Giardia Lamblia Ag teszt önmagában nem használható diagnózis felállítására. Ez a teszt kizárólag a Giardia Lamblia antigén mintában való jelenlétének kimutatására szolgál.

A giardiasis előfordulása

Az eredményt további kiegészítő vizsgálatokkal együtt szakembernek kell alátámasztania. Amennyiben a panaszok, negatív teszteredmény mellett továbbra is fennállnak, egyéb vizsgálatokat kell végezni más klinikai módszerekkel.

  • Gyógyszer az emberi test bél parazitáira
  • Teszt Giardia Lamblia (bél-parazita) - WebÁruhávoroscukraszat.hu

A negatív giardia gyorsteszt nem zárja ki a Giardia Lamblia fertőzés kockázatát. A teszt a legmegbízhatóbb eredményt szobahőmérsékleten nyújtja. A legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartotta-e az utasításokat. Ellenkező esetben a tesztelés hibás eredményhez vezethet. Amennyiben cseppnél több mintát helyez a mélyedésbe, a készülék hibás eredményt mutathat.