Teknos feregtelenites

Kvízjáték Teknős eledelek Ha teknőst szeretnél tartaniakkor fontos, hogy tisztában legyél azzal is, hogy az általad kiszemelt teknősfajnak milyen táplálékigényei vannak.

galamb feregtelenito mint egy gyerek, hogy inni féregtablettákból

A terráriumi körülmények között is tartható szárazföldi teknősök mindegyike kivétel nélkül növényevő. A vízi teknősök esetében már kissé bonyolultabb a helyzet, mivel például a sárgafülű ékszerteknős mindenevő, azaz növényi és állati eredetű táplálékra is szüksége van.

teknos feregtelenites

A hazánkban régebben nagy népszerűségnek örvendő teknos feregtelenites ékszerteknős teknos feregtelenites korában főleg halakkal és gerinctelenekkel táplálkozik, de az évek előrehaladtával egyre nagyobb mértékben igényli a növényi eredetű eleséget is. Ilyen esetekben az állati eredetű eleségekről kell gondoskodnod a számára, máskülönben a halaidat fogja megtizedelni őkelme.

Ha szárazföldi teknősöd van, akkor a friss biozöldségek és gyümölcsök mellett is ki kell egészítened a páncélos kedvenced menüjét különféle, szárazföldi teknősfajok számára megfelelő tápokkalvitaminos készítményekkel és olyan táplálék-kiegészítőkkel, amelyek biztosítják a teknősöd kalcium szükségletét.

teknos feregtelenites

teknos feregtelenites

Ha így teszel, akkor elkerülheted a hiánybetegségekből adódó komoly problémákat. Az Okosgazdi webáruház kínálatában hatalmas választékot találsz a vízi- és a szárazföldi teknősök számára készített különféle eleségekből.

RIASZTÁS - Védett és veszélyes állatokkal üzletelt

Igyekezz minél többféle eleségtípussal etetni, így kellő változatosságot biztosíthatsz a tekidnek. A kalcium pótlást úgy oldhatod meg a legegyszerűbb módon, ha rendszeresen megkínálod a kedvenced például szépia vázzal, vagy adhatsz teknos feregtelenites páncélerősítő tablattákat.

Az általunk forgalmazott teknőseleségek és tápok között nem csak felnőtt állatoknak, teknos feregtelenites fiatal egyednek megfelelő szárazeleségeket is találsz pl.

teknos feregtelenites bél parazita gyógyszeres kezelés

JBL ProBabyígy akkor is tökéletesen kiegyensúlyozott menüt tudsz biztosítani a teknősödnek, ha még csak pár centiméteres nagyságú.