Account Options

Fereg hold. Fantasztikus égi jelenség: hétfő este szuperholdat csodálhatunk

Scottie Pippen & Dennis Rodman: Our Bulls would have gone 50-0 during the lockout season - The Jump

Ufószerű jelenséget videóztak le Kecskeméten Az év harmadik és egyben utolsó szuperholdját csodálhatjuk meg március án szerdán éjszaka.

Az égi jelenség egybeesik a márciusi nap-éj egyenlőség időpontjával, amely a tavasz kezdetét jelzi. A két esemény utoljára márciusában esett egy és ugyanazon napra.

törpe férgek kezelése

Szuperholdnak nevezi a köznyelv, amikor fereg hold telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. A kifejezést Richard Nolle asztrológus találta ki ben, de a csillagászok férgek kezelési módszere használják, mert nincs csillagászati fereg hold a holdtölte és a földközelség egybeesésének.

Eddig biztosan zárva maradnak Franciaország határai Noha általában havonta csak egyszer van telihold, idén tizenháromszor van alkalmunk gyönyörködni ebben az égi jelenségben. Az amerikai hagyomány szerint mindegyiknek külön neve is van — ezzel követték nyomon az évszakok változását és bontották hónapokra az fereg hold. Az idei év első szuperholdja az úgynevezett Worm Moon, vagyis féreghold nevet kapta az őslakos amerikai kultúrában, mégpedig arról, hogy a fokozatosan beköszöntő tavaszi meleg idő révén maga a föld is melegedni kezd, így előbújnak belőle a férgek, emiatt pedig a madarak is visszatérnek. A legfrissebb hírek itt Paraziták utánfutó ez az utolsó telihold a téli nap-éj egyenlőség előtt, ez jelzi a hideg, sötét időszak végét, és ezzel egy teljesen új ciklus veszi kezdetét. A termékenységhez, a megújuláshoz kötik.

Ilyenkor a Hold akár 30 százalékkal fényesebb és 14 százalékkal nagyobbnak is látszódhat az átlagosnál. A jelenség létrejöttéhez két feltételnek egyszerre kell teljesülnie: Legyen telihold.

A Hold a keringési pályáján éppen a legközelebb legyen a Földhöz.

fereg hold jó antihelmintikus tabletta

Fotó: iStock A National Geographic Magyarország cikke szerint égi kísérőnk én éjjel kor mutatja teli fázisát, így már án este is felkelő teliholdat fotózhatunk  Viszont a fényviszonyok kedvezőtlenek lesznek, a Nap csak a holdkelte után háromnegyed órával nyugszik le, így a nagy világosságban még nehéz lesz a horizonton felbukkanó Holdat észrevenni.

Ha nagyon tiszta lesz az ég, se pára, se felhő nem zavar a látóhatáron, fereg hold persze ebben az esetben is látható és fotózható, ám érdemesebb várni a megfelelőbb alkalomra.

fereg hold

Keleti határunknálBudapestennyugaton lesz a holdkelte időpontja. A márciusi fereg hold férgek holdjának is nevezték egyes indián törzsek, mert ahogy az idő egyre melegszik és a talaj is kezd melegedni, a földből kezdenek előbújni a férgek, előcsalogatva a vörösbegyet.

férgek készítményei 1 éves gyermekeknél

Kiemelt kép: iStock.