„A lelkemben a popzene meghalt” – Lovasi András-lemezpremier a hvg.hu-n

Féreg lovasi, Kapcsolódó cikkek

tabletták férgekhez és keresztezett férgekhez parazita megelőző tabletták gyermekek számára

Az első, a Bandi a hegyről című szólóalbum ben jelent meg, és nem is volt igazán szólómunkának tekinthető, hiszen a kiadó Kispál-lemezt szeretett volna, és ennek következtében a zenekari tagok vastagon közreműködtek a féreg lovasi. Lovasi András a folytatást a es, ötvenedik szülinapos koncertekre féreg lovasi volna időzíteni, de ismételten kicsúszott féreg lovasi féreg lovasi.

Olyannyira, hogy a Tűzijáték délben csak most, másfél phanerogamic paraziták az arénás életműkoncert után jelent meg. A közreműködők sora egyáltalán nem meglepő: valószínűleg senki nem akad fenn Dióssy Féreg lovasi, Szabó Attila és Tövisházi Ambrus nevén, ahogy a Kiscsillag két tagjának, Erős Mártonnak és Szesztay Dávidnak a vendégszereplése sem különösebb szenzáció.

kezelésére bélféreg

Annál meglepőbb a zenei körítés, és aki azt várta, hogy ez a lemez szervesen kapcsolódik az elődjéhez, az téved. Kispálos és kiscsillagos hangulatokból, manírokból is alig kapunk valamit; mindez azt sugallja, hogy Lovasinak van még egy külön zenei világa is, amelyet eddig nem nagyon ismertünk.

Lovasi András: Tűzijáték délben (LP)

Viszonylag analóg hangzású, folkos dominanciájú album ez, időnként szokatlan féreg lovasi, kevés gitárral, minimális elektronikával, annál több akusztikus hangszerrel és sok-sok fúvóssal. Ami a szövegeket illeti, közéleti utalást alig találni, de az apaság természetesen szóba jön, ami teljesen indokolt, hiszen a művésznek nemrég megszületett a harmadik gyermeke és még hallható is a gügyögése a nyitódalban.

féreg lovasi

Érdekes módon több számban is felbukkan a halál témája — ott van például az előbb említett nyitány, amelynek a címe: Nem kell. Szövegében a Ha az életben féreg lovasi Kispál-klasszikusra hajaz; amúgy Lovasi a dalt a Game Over Club című, készülőfélben lévő mozifilmhez írta.

A kaszás előjön még a Sziluetthuszárban, amely a tíz évvel ezelőtti második Kiscsillag-lemezre készült, de arra végül nem került fel. Ami a visszatérő elemeket illeti, többször szóba jön az isten például az Ének rólunk és a Csak mi ketten című féreg lovasi egy dal pedig gyerekkori nosztalgia jegyében születettBükfürdő. Kicsit szokni kell ezeket az elsőre nehezebben emészthető dalokat, mert többszöri meghallgatás után az ember sokkal többre féreg lovasi értékelni őket.

Megadó Kiadó,

Irodalom március