Giardiázis: mit érdemes tudni róla? - HáziPatika

Giardia intestinalis

Tényeken Alapuló Orvostudomány Módszertani Ajánlások

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására. Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak. A vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a veszélyeztetettek körében, mint pl.

giardia intestinalis

Jellemző tünetei a hányás, naponta 3 — 8 alkalommal jelentkező hasmenés, magas láz és gyomorpanaszok. Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be nagy mennyiségben a szervezetbe, ahol a bélben telepszik meg. Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell venni, különösen a csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat kontrollálni.

A Giardia Lamblia felismerése és további fertőzések giardia intestinalis érdekében a korai és megbízható kimutatás giardia intestinalis fontos. A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik.

giardia intestinalis trichinella elleni antitestek

Az eszközönz egy mélyedés található, amely giardia intestinalis reagens mozgató anyagot tartalmazza. A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel.

Kutyák giardia fertőzése

Amennyiben a beteg székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban lévő folyadékban, majd a kromatográfiai elven egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez giardia intestinalis tesztzónában T.

Így, egy vonal megjelenése a T zónában pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia kimutatásában. Ellenkező esetben ez giardia intestinalis vonal nem jelenik meg. Amennyiben nem látható vonal a tesztcsík T zónájában, az eredmény negatív. Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában C színes vonal jelenik meg.

Tartalomjegyzék

A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, giardia intestinalis a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e.

Fagyasztani nem szabad. A terméket a csomagoláson feltűntetett giardia intestinalis ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten kell tartani.

 • Ostorféreg egy helmint
 • Klinikai megjelenés A tünetmentes esetek mellett súlyos acut gastroenteritist és chronicus malabsorptiot is okozhat.
 • Giardia Fertőzés Kutyáknál | Tünetei, Diagnózis, Kezelés | Zooplus
 • Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség
 • Gyógyszer, amelyet emésztőrendszeri helminthiasis kezelésére használnak
 • Horváth Balázs, általános orvos Az egysejtű élősködővel fertőzöttek fele tünetmentes, gyermekek esetében azonban szinte mindig tapasztalhatóak a tünetek.
 • Giardiázis: mit érdemes tudni róla? - HáziPatika

Használat előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót. A teszt kizárólag In Vitro diagnosztikai célra készült. A tesztet soha ne fagyassza le. Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, használat előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre.

Giardiázis: mit érdemes tudni róla?

A tesztet a lejárati időn túl nem szabad felhasználni. Gondosan vigyázzon a minta mennyiségére.

giardia intestinalis feregtelenites otthon

Csak csepp mintát szabad használni. Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni.

giardia intestinalis

Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni. A teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad enni, inni és dohányozni.

Giardia-fertőzés (giardiasis)

Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse le. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben.

Tudni kell, hogy a legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az giardia intestinalis. A teszt eljárás megkezdését giardia intestinalis minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül.

Tépje fel a tesztkészülék alumínium csomagolását a rajz szerint.

 • Létrehozva:
 • Kenet az enterobiosishoz gyermekek algoritmusában
 • Féregirto gyogyszer
 • Különösképp a kölyköket és a legyengült immunrendszerű kutyákat érintheti a probléma.

Végezze el a mintavételt.