Paradicsom védelme vegyszer nélkül

Gombás hiperparaziták

Paradicsom védelme vegyszer nélkül

A talajból támadó kórokozók és kártevők ellen azonban nehéz megfelelő eredménnyel védekezni. A termesztett növények szűk köre, az egyoldalú tápanyag-visszapótlás sajnos szintén ezek felszaporodásának és elterjedésének kedvez. A gombás hiperparaziták hiperparaziták termesztésben ez még nagyobb kihívás, hiszen még szűkebb az alkalmazható és valóban hatékony termékek köre! A talajainkban még meglévő hasznos gombák viszont új távlatokat nyithatnak a biotermesztésben.

  1. Fertőző helminthiasis okoz
  2. Strongyloidosis szarvasmarha

Izolálásukkal és felszaporításukkal sikerült gombás hiperparaziták olyan környezetkímélő készítményeket Öko-ni® WP, Trifender® WP, Bora® WP és az Artis® WPamelyek természetes úton fékezik a gyökerekre káros gombák és rovarok terjedését, visszaállítják a talaj biológiai egyensúlyát, így gazdaságosabbá és biztonságosabbá teszik a növénytermesztést.

A környezeti viszonyoktól, elsősorban a hőmérséklettől, talajnedvességtől függően!

Gombás paprikás csirke nokedlivel BF módra

Az Artis® az Arthrobothrys oligospóra gombás hiperparaziták gomba hiperpa­razita gomba spóráit és konídiumait nagy mennyiségben tartalmazó készítmény.

Hogyan működik az Artis®?

gombás hiperparaziták pinworm és féregtabletták felnőtteknél

Ez a gombafaj a rovarok számára olyan életkörülményeket alakít ki a talajban, hogy mind a szaporodásuk, mind a károkozásuk a kezelést követően rövid időn belül megszűnik. Ilyen hatása van pl.

  • Paradicsom védelme vegyszer nélkül | Hobbikert Magazin
  • Módszerek a belek megtisztítására a parazitáktól
  • Az ilyen szerek használata azonban magas költségekkel jár, terheli a környezetet, a szermaradványok pedig bekerülnek élelmiszereinkbe.

Az Artis® éppen ezért a biogazdálkodás egyik meghatározó eleme lehet! Mire figyeljünk az Artis® tárolása és használata során?

gombás hiperparaziták

Az Artis® nem fényérzékeny, a bedolgozás inkább a legjobb biológiai hatás eléréséhez szükséges mégiscsak egy talajlakó gomba. Varga László.

gombás hiperparaziták